StartpaginaKlimatisatieVerwarming

Verwarming is in ons klimaat niet weg te denken, en is een primaire behoefte.

Elektrische verwarming biedt véél voordelen

Elektrisch verwarmen is economisch verantwoord, veilig en zeker. Als men alle variabele kosten inrekent, komt men tot de slotsom dat elektrisch verwarmen verruit de meest zuinige verwarmingsbron is.

U hebt géén opslagtank, géén schouw en géén ingewikkeld buizensysteem nodig. Installatie en onderhoud zijn tot een minimum beperkt en bovendien heeft zo’n elektrische installatie een lange levensduur, verzekerde stroomtoevoer, stabiele prijzen en hoeft u niet te wachten op goedkope zomerprijzen van de stookolie.

Elektrisch verwarmen is zuiver

Binnenin huis geeft elektrische verwarming niet de minste uitstoot van vervuiling. Bovendien vragen accumulatiekachels elektriciteit (energie) in de dalperiodes en helpt u zo het rendement van de elektriciteitcentrales verhogen.

Elektrische accumulatie stapelt dus energie op, om ze op elk gewenst moment te kunnen gebruiken.

Elektrische verwarming is een praktische oplossing

Accumulatietoestellen zijn dus ideaal voor de centrale kern en leefruimtes van de woning, maar ook bijzonder geschikt voor handels- en kantoorruimtes.

Ze bestaan in uiteenlopende formaten, hebben een compacte vormgeving, zodat zij in alle omstandigheden in een interieur kunnen ingepast worden.

De nieuwe generatie van accumulatie toestellen kan met de voorziene toebehoren aan de wand opgehangen worden, als gewoon op de vloer geplaatst worden.

Accumulatie - verwarmingstoestellen

Ze worden gevoed over afzonderlijke stroomkringen, en laden energie op aan het gunsttarief (nachttarief), en geven hun lading of in functie van uw vraag naar warmte. Zo is het de hele dag behaaglijk warm in huis aan het meest voordelige tarief.

Ze krijgen zijn voeding van een afzonderlijke teller: uitsluitend nachttarief. Hij werkt slechts 9 op 24 uur (meestal ‘s nachts). Optioneel kan men hierbij een dagweerstand laten plaatsen.De oplaadsturing

Dit is een soort “voeler”, geplaatst in een buitenmuur. Deze meet de buitentemperatuur, houdt rekening met de tariefsituatie en bepaalt hieruit haarfijn het ideale oplaadniveau.

Dat betekent: precies voldoende oplading op het juist tijdstip, om steeds exact de gepaste warmte ter beschikking te hebben.

Als het totale accumulatie vermogen groter is dan 12 KW moet ook de accumulatiekachel gestuurd worden door deze oplaadregeling.

Ieder toestel heeft een eigen warmteregeling, maar daarnaast wordt bij accumulatie- verwarming vaak nog een kamerthermostaat geplaatst, zodat de kamertemperatuur nog geoptimaliseerd kan worden.Wandconvectoren: directe verwarming

Dit zijn kleinere individuele elektrische verwarmingstoestellen volgens de eigen wensen te installeren, als hoofd- of bijverwarming. Deze zijn bijzonder aangewezen voor vertrekken die weinig of onregelmatig verwarmt worden, kleinere ruimtes zoals het toilet, badkamer of kinderkamer, hal enz. Men kan er ook de temperatuur zeer nauwkeurig en uiterst soepel mee regelen. Warmte wordt onmiddellijk afgegeven bij het inschakelen van het toestel. Ze hebben een eigen, individuele thermostaat en warmteregeling.

De warmtepomp

Maar de dag van vandaag én super milieuvriendelijk en nòg portemonnaie vriendelijker is de warmtepomp. Deze kan ook op elektriciteit werken (er bestaan ook andere toepassingen van warmtepompen), maar deze is veel zuiniger dan de klassieke elektrische verwarming en geeft een veel groter rendement (hierover meer bij de rubriek klimatisatie: airco en warmtepompen)

Andere toepassingen

Dan heb je natuurlijk ook nog speciale verwarmingsmethoden zoals: infraroodstralers, kwartsstralers, warme luchtgordijnen, aerothermen, warme luchtblazers en vloeraccumulatieverwarming door verwarmingskabels of verwarmingsmatten.

Het optimale toestel voor elke warmtebehoefte

Welk toestel en welk vermogen het best in een lokaal past, hangt van verschillende factoren af: de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de vensteroppervlakte, de isolatie van muren, het beschikbare tariefstructuur enz. Duidelijk is dus, dat hiervoor best een berekening gemaakt wordt om nodeloze en ondoordachte kosten te maken.

Als installateur berekenen wij haarfijn voor u; in functie van de coördinaten van de ruimte en de functie van de ruimte, de netto warmtebehoefte. Zo maken wij een optimaal voorstel voor uw verwarmingsmethode met de juiste verwarmingstoestellen. Dit geeft u meteen de zekerheid dat u de juiste beslissing neemt voor een optimaal rendement van uw verwarming.