StartpaginaElektriciteitBordenbouw

Een elektrisch bord, het hart van de elektrische installatie!

Héél belangrijk is dat alles goed verdeeld wordt over de verschillende automaten (kringen), zodat er géén overbelasting op een kabel kan ontstaan.

Verliesstroomschakelaars zijn bijzonder belangrijk in een elektrische installatie. Deze zijn voor de bewoners van een gebouw géén overbodige luxe, maar een essentieel element voor de veiligheid.

Deze verliesstroomschakelaars zullen de elektrische installatie ( of een gedeelte ervan) buiten werking stellen bij fouten die elektrocutie kunnen veroorzaken. Op die manier is de elektrische stroom niet meer actief en kan men gaan zoeken waar de fout is opgetreden.

Ook belangrijk is dat de bestaande elektrische borden worden onderhouden, en erg verouderde borden vervangen worden door nieuwe. Al deze zaken zijn belangrijk voor de veiligheid, want héél wat branden ontstaan in oude en slecht onderhouden elektrische borden.

Op deze foto’s (Bosvoorde) bijvoorbeeld; zie je een vóór en na situatie. Het is overduidelijk dat vervangen hier echt noodzakelijk was.Zo wordt door ons ook steeds overspanningsbeveiliging aangeraden om de elektrische installatie te beschermen tegen overspanning (bijv via het elektriciteitsnet zelf) of tegen blikseminslag.

Deze beveiliging wordt zowel op het elektrisch gedeelte, - op het gedeelte van de telefonie, als op het gedeelte van de coax voor tv/internet geplaatst. Dit is in de vorm van een aantal extra beveiligingen die in de elektriciteitskast bijgeplaatst worden voor een kleine meerprijs, maar die een hele grote kost bij beschadiging na een overspanning of blikseminslag kunnen voorkomen.

Denk maar aan alle toestellen in de moderne woning/ kantoor/ winkel/ bedrijf/ industrie zoals, tv, dvd, home cinema’s, microgolf, computers, flatscreens, printers, servers, airo’s, computer gestuurde machines etc…, alles is elektronica en enorm gevoelig voor overspanning

Dus ook hier, bescherming is de beste verdediging.

Klik hier om naar de galerie te gaan.